Популярний блогер, лікар-педіатр Євген Комаровський прокоментував ситуацію, що склалася з дітьми у зв'язку з поступовим виходом країни з карантину, спрямованого на боротьбу з коронавірусною хворобою COVID-19.

Відповідною інформацією Комаровський поділився під час прямого ефіру з медичною експерткою ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою.

Комаровський дав відповіді на значну кількість питань батьків, які хвилюються за ситуацію з пандемією. Щодо роботи дитячих садків, лікар заспокоїв дорослих нагадуванням, що діти в будь-якому разі не відносяться до груп ризику. Тим не менш, щоб ще зменшити ризики зараження, він радить працівникам садків організовувати наскрізне провітрювання приміщень і проводити з дітьми якомога більше часу на свіжому повітрі. Ідеї ж дати дітям маски чи навчити їх соціальної дистанції при взаємодії з іншими дітьми Комаровський розкритикував і назвав безглуздими.

Євген Комаровський, фото: Instagram

Іншим центральним питанням стали побоювання щодо щеплень. Через хибні інформаційні повідомлення прибічників шкідливих антивакцинальних поглядів у багатьох з'явилися сумніви щодо необхідності вакцинації у період пандемії. На це Комаровський нагадав, що нова напасть не скасовує необхідності протиепідемічних заходів щодо інших хвороб. Інакше кажучи, коклюш чи дифтерія не зникли через пандемію. Особливо Комаровський наголосив на необхідності вакцинації дітей з хворобами, для яких особливо небажано підчепити тяжку інфекцію - наприклад, діабетикам.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаровський поставив крапку у питанні нової посади при президентстві Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, Чи варто бігти до лікаря, якщо заболів живіт? Комаровський дав вичерпну відповідь.

Також Знай.ua писав, Як перестати нервувати - прості способи від Комаровського на кожен день.