Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чи можна давати дитині препарат ехінацеї, особливо в період широкого поширення ГРВІ та грипу, аби покращити імунітет.

Відповідний допис він оприлюднив на власній сторінці в Instagram.

"Препарат дозволений до застосування з 6 місяців і, звісно, його можна давати дитині, але я цього рекомендувати не буду. Адже препарат ехінацеї, як і багато інших аналогічних, спеціально придуманий для того, щоб ліниві дорослі заспокоїли свою совість тим, що, мовляв, ми все зробили для зміцнення імунітету нашу дитину", - написав він.

Також Комаровський наголосив, що ліків, які покращують імунітет, не існує, а все те, що ніби й вважають "чудодійними медикаментами", є звичайний спосіб заробити грошей на довірливих українцях:

Євген Комаровський, скріншот YouTube

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Ще раз вивчіть мої поради щодо зміцнення імунітету і ви зрозумієте, що зміцнити імунітет ніякими ліками не можна. Всі "ліки для зміцнення імунітету" - це перш за все бізнес для виробників і реалізаторів цих коштів і психотерапія батьків.

Імунітет зміцнюється здоровим способом життя, фізичними навантаженнями, правильним харчуванням і обмеженням кількості часу, який дитина проводить поруч з гаджетами - смартфоном, комп'ютером і телевізором. Відповідно, збільшенням часу активних ігор, ненасильницького годування, спільних подорожей та інших дій разом з батьками на свіжому повітрі".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "найкрасивіша дівчинка" з перекошеною фізіономією Комаровський посміявся над материнською любов'ю.

Як повідомляв Знай.uа Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу - спирт і хлорка.

Знай.uа писав, Комаровський розвінчав необхідність масок в офісах.