На відміну від дорослих і тим більше літніх людей, коронавірус для дітей практично не небезпечний. Вірогідність смертельного результату практично нульова, і в більшості випадків хвороба проходить у легкій формі. Однак дитина може стати переносником. Тому батькам треба розповісти дітям про коронавирусе, і простежити за тим, щоб вони виконували рекомендації.


Що потрібно сказати дитині? В першу чергу, нагадати, щоб він регулярно мити руки під теплою водою. Якщо це з якоїсь причини не можна зробити, потрібно обробляти руки антисептиком. Обов'язково потрібно сказати дитині, щоб він не спілкувався з людьми, які чхають або кашляють. Що стосується маски, носити її дітям не обов'язково, якщо вони здорові. Якщо ж дитина захворіла, без медичної маски не обійтися.


Також якщо у вас є діти, потрібно приділяти увагу дезінфекції поверхонь. Протирайте все, до чого вони торкаються – ручки дверей, вимикачі, поверхні в туалеті і ванній і т. д. Дитячі речі та м'які іграшки необхідно регулярно прати. Вірус боїться високих температур, тому прання повинна проходити в режимах гарячої води. Крім того, іграшок потрібна хороша сушка. Перевірте, щоб вони були відтиснуті, і обов'язково висушені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Київщині 24 березня зафіксували новий випадок коронавіруса – захворіла вагітна жінка в Ірпені. Інфіковану доставили в лікарню.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.иа, народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Горбенко заявив, що зараз знаходиться в одній зі столичних лікарень з підозрою на коронавірус.

Також портал Знай.иа писав, що в Україні можуть ввести режим надзвичайного стану – як зміниться життя людей.