Японські лікарі заявили, що діагностувати у себе небезпечний коронавірус або переконатися в його відсутності можна самостійно без численних аналізів. Медики нагадують, що симптоми COVID-19 аналогічні пневмонії та важкому гострому респіраторному синдрому.

Для самодіагностики необхідно зробити глибокий вдих і затримати дихання на кілька секунд, після чого повільно видихнути. Оскільки коронавірус насамперед вражає легені, то симптоми у нього відповідні — дискомфорт, кашель і скутість в грудях.

коронавірус з Китаю, фото: gettyimages

У випадку, якщо видих відбувається вільно, значить в легенях немає фіброзу — розростання сполучної тканини в ході запального процесу. Для профілактики вірусу рекомендують дотримуватись заходів гігієни і пити якомога більше води. Часте та ретельне миття рук, використання дезінфекційних засобів та уникання масового скупчення людей — це основні профілактичні методи, рекомендовані медиками.

У світі за межами Китаю зареєстровано 2103 нових випадки зараження коронавірусом. Загальне число інфікованих досягло 12668 осіб в 76 країнах. У КНР за добу від коронавірусу померла 31 людина, загальне число летальних результатів досягло 3012, число заражених - 80409. Українцям радять утриматися від поїздок, особливо у країни, де виявлено спалах коронавірусу.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус прийшов в Україну - МОЗ підтвердило захворювання

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу, що радять у МОЗ

Також "Знай.ua" писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути