Курячий бульйон добре відома страва народної медицини. Кожна бабуся підтвердить, що це найкращий засіб для профілактики захворювань. З давніх часів його вживали для відновлення сил і зміцнення імунітету, під час застуди та грип .

І хоча ніхто не знає, чим і чому так корисний курячий бульйон, в його властивості всі просто вірять, як ва аксіому. Найчастіше говорять, що таке блюдо прогріває горло і організм, живить його калоріями, оскільки під час гострої фази хвороби мало хто може змусити себе харчуватися повноцінно.

ілюстративне фото tvoymalysh

У період одужання від ГРВІ, яким, до слова, є і коронавірус, організм потребує цінних мікроелементів і вітамінів, відзначають лікарі з інституту дієтології в Ліоні.

"Основна цінність цієї страви в тому, що цей "порожній" легкий бульончик піднімає антиінфекційні функції білих тілець в крові. В такому першому блюді багато корисних речовин і практично повний набір амінокислот, задіяних в блокуванні запальних клітин. Гарячий бульйон знижує кількість слизу в носоглотці, завдяки цій страві відкашлюється краще, а одужання настає швидше", - пояснила фахівець.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Бульйон не повинен бути дуже жирним і наваристим, готувати його краще з пісних шматочків м'яса, а для смаку і аромату додати лавровий лист, кілька горошин чорного перцю і дрібку солі.

курячий бульйон, фото:tveda

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, медики пояснили, хто особливо ризикує померти від коронавірусу

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський описав найгірший сценарій поширення коронавіруса в Україні.

Також Знай.ua писав, чай з чебрецем зміцнить ваше здоров'я та захистить від застуди