Суглоби - досить вразлива частина тіла, яка особливо починає турбувати з віком. Проте не будь-який біль у суглобах є нормальною ознакою старіння, часто він є симптомом хвороби. Саме тому лікарі наголошують на необхідності вміти розпізнавати ознаки захворювання своєчасно.

Найчастіше біль у суглобах викликають артроз, ревматоїдний артрит, фіброміалгії і ревматична поліміалгія.

Артроз є найрозповсюдженішим з цих станів і особливо часто виявляється у людей за 50. Артроз є наслідком фізичного стирання тканин суглобів, їх зношення, тому він і асоціюється з віком. Також артроз спричиняє більш часті та тяжкі травми.

Артроз, фото Wikipedia

Ревматоїдний артрит (РА) також є широко розповсюдженим, однак, його генеза зовсім інша. Це автоімунне захворювання, яке є наслідком реакції імунної системи організму на його власні тканини. Раннє діагностування ревматоїдного артриту є необхідним для подовження очікуваної тривалості життя та покращення його якості у пацієнтів.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Фіброміалгії - це діагноз, який ставиться піцієнтам, які скаржаться на множинні болі у м'язах і суглобах. Також болі можуть супроводжуватися депресією, проблемами зі сном, слабкістю та втомою. При цьому ознак запалення не спостерігається, тому деякі медики відкидають цей діагноз.

Ревматична поліміалгія є менш поширеною, ніж вищеназвані захворювання і зазвичай трапляється у людей за 55. Симптомами захворювання є біль, погіршення рухливості у великих суглобах тіла, таких як стегно і плечі. Як і ревматоїдний артрит, ця хвороба потребує спеціального лікування.

Загалом, щоб зберегти свої суглоби, медики радять дотримуватися здорового образ життя. Для здоров'я суглобів принциповим є збереження рівня активності і виконання достатньої кількості вправ низької та середньої інтенсивності. Також важливим є збереження ваги у межах норми щоб зменшити навантаження на суглоби.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, чому суглоби ниють на погоду.

Як повідомляв портал "Знай.ua", фармакологи випробували новий засіб від болю в суглобах: містить корисні жири.

Також "Знай.ua" писав, що вчені назвали найкрихкіші суглоби організму.