Колишня виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун дала рекомендації щодо появи плісняви на продуктах харчування, повідомляє телеканал 24.

За словами Супрун їсти продукти, на яких з’явилась пліснява, не варто. Навіть якщо на перший погляд її небагато і пошкоджену частину можна відрізати — насправді пліснява може уразити значно більшу частину продукту. А контакт з пліснявою — прямий шлях до алергії та подразнень дихальних шляхів. Також пліснява здатна спровокувати розвиток астми.

Цвіль і грибок, zoolog

Місце появи плісняви слід ретельно вимити засобами, які містять хлор, та обробити фунгіцидами. При цьому необхідно відкрити вікна та працювати в рукавичках, масці та захисних окулярах. Якщо пліснява пішла по стінах чи гіпсокартонних плитах — ці місця потрібно замінити, а поверхню під ними — обробити фунгіцидами.

Але краще до появи плісняви не доводити, тому необхідно контролювати вологість повітря, регулярно провітрювати приміщення та замінювати фільтри в кондиціонерах та зволожувачах повітря. Крім того — варто одразу після прання розвішувати речі сушитись та не складати вологі речі до шафи.

Популярні новини зараз

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно американські вчені відкрили новий штам вірусу ВІЛ.

Як раніше повідомляв Знай. ua, лондонські медики допоможуть визначити походження штаму.

Також Знай. ua писав про те, що вчені вивчили новий механізм захисту від ВІЛ.