З ким повинна спати дитина? Як привчити малюка спати окремо? Спільний сон з дитиною - це вічна тема для суперечок, і це проблема, з якою стикається безліч сімей.

Одні фахівці вважають, що потрібно обов'язково спати разом з дитиною, особливо в перші місяці, адже це життєва необхідність малюка, оскільки дає йому відчуття захищеності і материнської любові.

Інші ж, навпаки, вважають, що цього робити ні в якому разі не можна. Дитина повинна з самого народження спати сама в своєму ліжечку - так малюк звикає до самостійності.

Доктор Комаровський розставив все на свої місця і розповів, в яких випадках спільний сон з дитиною необхідний, а коли від нього краще відмовитися.
Комаровський вважає, що в цьому питанні не може бути однозначної відповіді. Тут потрібно дивитися індивідуально і вирішувати питання спільного сну з точки зору благополуччя сім'ї в цілому.
"Ми не можемо розглядати щастя дитини окремо, від щастя її батьків", - зазначає педіатр.
На думку доктора Комаровського, спільний сон з дитиною - це те питання, яке потрібно вирішувати всією сім'єю, щоб всі члени були задоволені. Якщо мамі простіше спати з малюком, якщо вона висипається, якщо чоловік підтримує це - без проблем. Але якщо хтось страждає від цього, потрібно переглянути своє рішення.