Протягом 80 років американські вчені вивчали довгожителів. У підсумку вони склали 9 правил, яких обов'язково треба дотримуватися, щоб збільшити тривалість життя та покращити його якість.

1. Плануйте все. Планування часто стає в нагоді, оскільки передбачуваність життя викликає стрес. А він у свою чергу негативно впливає на здоров'я та скорочує тривалість життя.

Довгожителі, фото: 3varta.com.ua

2. Ходіть по магазинах. Згідно з результатами дослідження шопінг збільшує тривалість життя на 28%. У цьому випадку будуть корисними фізична активність, соціальні взаємодії і тренування пам'яті.

3. Їжте каррі. Виявляється, приправа каррі покращує когнітивні здібності мозку. Саме тому вчені рекомендують додавати її до страв.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

4. Ходіть в караоке. Відвідання хору та співи з друзями сприятимуть покращенню здоров'я та самопочуття. Спів покращує роботу органів дихання, насичує кров киснем і покращує настрій.

Пенсіонери, фото: p.ridna.ua

5. Користуйтеся інтернетом. У літньому віці особливо корисним буде листування в інтернеті. Така діяльність змушує працювати області мозку, що відповідають за мову, читання, пам'ять і зір. Водночас у молодому віці вони небажані.

6. Працюйте. Улюблена робота має позитивний вплив та чудодійну здатність "омолоджувати" організм. Крім того, від приємної діяльності покращується настрій.

7. Філософськи підходите до розв'язання проблем. Психологічна стійкість зводить до мінімуму рівень стресу. Саме тому фахівці радять менше переживати через негаразди.

Вигулювання собаки, фото: Мир 24

8. Спіть достатньо. Медики підтверджують, що у літньому віці теж потрібно спати не менше 8 годин на день.

9. Заведіть собаку. Крім того, що із домашньою твариною весело і не самотньо, вона ще й потребує вигулювання — а це додаткова фізична активність, яка позитивно сприятиме на організм.

Нагадаємо, грип-убивця відкрив сезон полювання на українців: як відрізнити небезпечне захворювання від звичайної простуди

Як повідомляв портал "Знай.ua", провісник пухлини чи звичайна родимка: як відрізнити небезпечні "мітки" на тілі

Також "Знай.ua" писав, що голодування рятує життя, потрібно протриматися всього кілька годин: як "видалити" все зайве і відчути себе здоровим