Осінньо-зимовий період з-за погоди є сезоном грипу та застуд, але не всі знають, як відрізнити грип та ГРВІ, що дуже важливо. Адже легку застуду можна перенести "на ногах" і вона сама пройде. А от грип – це більш серйозне і важке захворювання, яке до речі, легко передається повітряно-крапельним шляхом. Так що, якщо ви прийдете на роботу з грипом, то ймовірно, зляже весь колектив. То ж стосується шкіл і дитячих садів.

Шість симптомів, які свідчать про грип

Пітливість і сильний озноб. Коли у людини піднімається температура, вона швидше за все відчує легкий озноб, таке часто буває при застуді. Але ось про грип свідчить більш сильний озноб і на додачу до нього підвищена пітливість.

Головний біль. При ГРВІ також часто може боліти голова, але саме при грипі хворий відчуватиме сильний головний біль, а все через запалення слизових оболонок.

Грип, 24 канал

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Зневоднення через діареї та нудоти. Якщо два першим симптоми збіглися, а ви відчуваєте ще нудоту і діарею, то вам слід терміново звернутися за медичною допомогою. Адже це може призвести до сильного зневоднення, а це дуже небезпечно для тіла.

Спазми і біль у м'язах. Якщо у хворого грип, то швидше за все він відчує не лише легке нездужання, але й досить відчутні болі у м'язах, може дійти і до спазмів.

Кашель. У разі грипу, кашель може бути сухим і гавкаючим, без слизу і відходження мокротиння.

Тиск у вухах. Розвивається через запалення внутрішніх областей носовушної лінії. З'являється, як другорядний симптом при грипі.

Грип, ГолосUA

Нагадаємо, Україну накриє найпотужніша за 15 років епідемія грипу.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україну прийшла епідемія грипу, сотні тисяч хворих.

Також портал "Знай.ua" писав, що Україну наздогнала небезпечна хвороба, під загрозою діти.