Як часто трапляється так, що прокидаючись ви не розумієте – побачене було сном, чи все ж реальністю? Виявляється, у найпопулярніших видах нічного життя існують цілком закономірні пояснення: приміром, таких як кошмари, еротичні та віщі сни.

КОШМАРИ

Перш за все, ці сни проявляють вашу приховану агресію, адже два найпотужніші рушії нашої психіки – саме сексуальність та агресія. Вам може навіть здатися, що женеться якийсь звір, або атакували вороги. А такі асоціативні образи можуть виявитися зовсім не поганими. Частіше за все ми бачимо уві сні те, що нас лякає, саме через заховану агресію і неможливість покинути зону комфорту, котру вже давно слід було б залишити. Це стосується всього: роботи, стосунків, планів на майбутнє.

Сон, фото: "Діалог"

Сняться кошмари. Фото: shlyahta.com

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Слід пам’ятати, що кошмари можуть снитися для того, щоб вивести людину з глибокого сну, коли тій потрібно сходити в туалет. Тобто якщо у людини надувся сечовий міхур, і вона знаходиться в фазі глибокого сну, то мозок її розбудить за допомогою страшного сну. Саме тому люди часто запам’ятовують сни, після яких вони прокидаються і йдуть в туалет.

ЕРОТИЧНІ СНИ

Сон, фото: 24 канал

Дуже важлива частина підсвідомості і вкрай інформативна. Якщо вночі вам привидівся секс, або відчуваєте оргазм, то він бере на себе так звану функцію розрядки статевого застою (лібідіозної частини психіки). Сексуальне напруження знижується. Іноді людина може прокидатися збудженою, але оргазму у сні не було. Якщо у вас є партнер, то запитайте себе: чому так відбувається, що не так із сексуальним життям?

Якщо вам сниться секс з декількома партнерами, це не значить, що потрібно шукати третього і вмовляти свого коханого/кохану піти на це. Це значить, що вам потрібен вдвічі чи втричі сильніший, кращий, агресивніший секс, ніж є в реальності. Найстрашніше, але теж не виняток із правил – еротичні сни із відвертими проявами насилля, тваринної поведінки. Їх не варто боятися: такі речі ви бачите тому, що не вистачає внутрішньої сили: жіночності або мужності ("чоловічності"). Вам може здаватися, що для реалізації своєї жіночності чи маскулинності вам не вистачає якихось рис. Насправді, вони є.

Не потрібно боятися своїх снів, зокрема, й сексуальних. В 90% випадків все не настільки страшно, як здається. Потрібно просто зрозуміти, що ваша психіка намагається вам донести.

ВІЩІ СНИ

Віщий сон. Фото: UA Moda

Попри всі стереотипи, віщі сни бачать не тільки релігійні люди. У такий спосіб люди отримують з навколишнього світу величезні обсяги інформації, які свідомість не здатна обробити відразу. Переважно наша свідомість акцентує увагу на відчутті прозріння. Тобто, віщі сни – це те, що ваша свідомість у реальному житті здатна сприйняти, але пояснити не може.

Віщий сон. Фото: Miy.ua

Деякі люди настільки добре вміють розрізняти свої відчуття, що відразу бачать, що і де не так. Тварини, наприклад, можуть на запах відчувати, де знаходиться пухлина. Те ж саме можемо робити й ми, але не користуємося цим. Тому через сни до нас можуть приходити прозріння, з яких ми дізнаємося те, що й так знали.

Нагадаємо, у МОЗ попередили про перший спалах епідемії в Україні.

Як повідомляв Знай.ua, експерти назвали найкращий час для вагітності.

Також Знай.ua писав, що глава МОЗ Скалецька терміново звернулася до лікарів.