Біг може не тільки поліпшити ваше здоров'я, але і знизити ризик смерті. Про це повідомляють австралійські медики, спираючись на свої дослідження. Щоб зберегти здоров'я, досить бігати 50 хвилин на тиждень.

Бігуни, Dcist

Раніше завдяки дослідженням фахівців вже було відомо, що біг знижує ризики від ожиріння, підвищеного рівня холестерину, підвищеного тиску, діабету II типу, хвороб серця. Без позитивно впливає на баланс і обмін речовин, роботу серця. Можна було припустити, що біг може продовжувати життя, проте точних доказів цього не існувало.

У новому дослідженні австралійських учених використовувалися дані 14 інших досліджень про взаємозв'язок між бігом або бігом підтюпцем і ризиком смерті. У вибірці було 230 тисяч осіб, серед яких 10% - бігуни. Учасникам дослідження було від 5,5 до 35 років. Поки проводилося дослідження - померло 25 951 осіб.

Бігуни, stoneforest

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Автори дослідження розповідають про те, як був взаємопов'язаний біг і ризик смерті: "Коли ми об'єднали дані досліджень, ми з'ясували, що у бігунів ризик смерті протягом періоду дослідження на 27% нижче будь-якої причини в порівнянні з іншими людьми. До того ж, біг був пов'язаний з 30% зниженням ризику смерті від хвороб серця і 23% зниженням ризику смерті від раку".

За словами дослідників, біг один раз на тиждень або 50 хвилин бігу за тиждень можуть зменшити ризик смерті. Бігати можна і більшу кількість часу. Не обов'язково бігати швидко - вибирайте найбільш зручну для вас швидкість. Саме вона і зробить найбільш позитивний ефект на ваше здоров'я.

Нагадаємо, раніше вчені назвали найнебезпечніший вік для людини: цей день народження легко стане останнім.

Також Знай.uа писав, що лікар розповіла, які домашні улюбленці можуть бути небезпечними для дітей.

Ще Портал Знай.uа повідомляв - їсти і не товстіти: нарешті мрія мільйонів людей здійсниться, простий спосіб.