Британські вчені заявили, що куріння призводить не лише до проблем із фізичним здоров'ям курця, а й до таких психічних захворювань, як депресія та шизофренія. Пристрасть до куріння підвищує ризик розвитку ментальних порушень вдвічі.

На основі аналізу даних більш ніж 450 тисяч осіб групою дослідників з Великобританії було встановлено, що куріння може спричинити у людини швидкий розвиток депресії й навіть шизофренії.

Куріння підвищує ризик розвитку шизофренії, phc.org.ua

Фахівці виявили, що британці, які не палять, ставали шизофреніками у 2,27 раза рідше, ніж їхні земляки, які полюбляють затягнутися сигаретним димом. Курці в 1,99 раза частіше страждали від депресії.

Дослідники наголосили, що їм вдалося лише виявити взаємозв'язок шкідливої звички й зазначених розладів, однак не саму причину її виникнення. Існує версія, що нікотин порушує вироблення серотоніну і дофаміну, які, у свою чергу, безпосередньо пов'язані з розвитком шизофренії та депресії.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Ризик виникнення депресії, Narrative Team

Очікується, що подальші дослідження та експерименти у цьому напрямку допоможуть вченим більш точно визначити механізми розвитку психічних захворювань і способи боротьби з ними.

Нагадаємо, раніше заборонили продаж вейпів

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні зросте вартість сигарет

Також "Знай.ua" писав, що англійська королева Єлизавета II відкрила секрети довголіття