Відомо, що ранкова чашечка кави стала певним ритуалом у житті більшості людей. Однак гастроентеролог Марія Бадалян заявляє, що від нього треба відмовитися.

На думку лікаря, ця звичка може погано вплинути на стан шлунково-кишкового тракту. Особливо небезпечна кава для гіпертоніків і людей, у яких є жовчнокам'яна хвороба.

Гипертонику підбадьорливий напій загрожує інфарктом або інсультом.

"Якщо людина з тиском, наприклад, 140 на 90 щоранку снідає кави, це може дуже погано позначитися на здоров'ї", – сказала вона.

Популярні новини зараз

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

Любителі кави повинні бути впевнені в тому, що у них зовсім немає проблем. Для цього потрібно ретельно стежити за своїм здоров'ям.

"Якщо у людини жовчнокам'яна хвороба, холецистит, біліарний сладж – такий сніданок нікуди не годиться", – стверджує лікар.

До того ж, гіпотонікам потрібно задуматися про введення ароматного напою в щоденний раціон. Абсолютно ні для кого не секрет, що підбадьорливий напій може підвищити тиск до потрібної позначки.

Нагадаємо, що багато хто стверджують, що цукор - "біла смерть" і його вживання слід обов'язково обмежити.

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька повідомила, що на сьогодні лише близько 59% малюків провакцинована проти дифтерії, дорослих – половина.

Також портал Знай.ua писав, що відомий дієтолог Олена Кален розповіла, а яка ж різниця між голодом і апетитом. А також поділилася тим, чому жінки часто плутають ці два поняття, і до яких наслідків це може призвести.