У ці дні на Землю обрушилася друга за силою за цей рік магнітна буря. Про це повідомляють співробітники Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця розповіли, що найсильніша магнітна буря почалася 31 серпня, і її наслідки будуть спостерігатися до вечора 3 вересня.

"Досить помітне посилення геомагнітної активності реєструється в даний час одночасно майже всіма станціями спостереження на нашій планеті", - розповіли вчені. За їх словами, 2 вересня були зафіксовані максимальні сплески, і вони склали 2 бали за п'ятибальною шкалою. Більш сильна магнітна буря обрушилася на планету в травні цього року, і тоді вона досягала третього рівня.

"Зважаючи на досить велику швидкість поточного потоку, а також стабільну обстановку на Сонці, з великою ймовірністю він повторно прийде до Землі наприкінці вересня, 27-28 числа. Чи повториться в дані дні буря поточної сили, чи за цей час швидкість течій плазми знизиться, сказати зараз важко", - додали в лабораторії. У свою чергу, медики нагадують, що в дні магнітних бур потрібно більш ретельно стежити за своїм здоров'ям. Насамперед відмовитися від вживання алкоголю, внести зміни в раціон харчування, а так само, уникати важких фізичних навантажень.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Нагадаємо, раніше юна українка придумала, як рятувати людей від раку.

Як писав портал "Знай.ua" Супрун перед відставкою розповіла чоловікам, як не стати Кошовим.

Також, "Знай.ua" писав, що Комаровський відповів на важливе питання про щеплення для дітей.