Цей корисний продукт зменшує ризик розвитку розсіяного склерозу на 45%. Аннетт Лангер-Гоулд пояснює, що їй і її колегам вдалося показати, що регулярне вживання риби знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань – тепер же вони показали, що цей продукт здатний захистити і від розсіяного склерозу. Повідомляє Clutch.

До такого виду риби відноситься лосось, скумбрія, сардина, оселедець, тунець, вугор, форель, кілька, анчоуси і ще багато інших. Вчені вважають, що містяться в рибі омега-3-жирні кислоти мають нейропротективным і протизапальним ефектом, а тому знижують вірогідність розвитку хвороби.

Розсіяний склероз — це важке аутоімунне захворювання, при якому пацієнти починають втрачати контроль над власним тілом, що рано чи пізно приводить їх до інвалідного візка. РС часто характеризується втомою, слабкістю м'язів, порушеним зором і труднощами з балансом і координацією.

Причина розвитку цієї хвороби досі достеменно невідома, проте деякі дослідження дали зрозуміти, що люди, щоденний раціон яких містив жирну морську рибу, набагато рідше стикалися з розсіяним склерозом.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

"Ми частіше визнаємо, що РС — це не тільки хронічне запальне захворювання центральної нервової системи, - пояснила доктор Лангер-Гоулд, - а він також часто призводить до дифузної нейродегенерации, нейронної деградації, що поширюється на різні частини ЦНС. Хоча причина невідома, зростання поширеності РС підвищив інтерес до виявлення факторів ризику, включаючи дієту".

У проведеному американськими вченими дослідженні взяли участь понад 1100 чоловік, середній вік яких становив 36 років. Приблизно у половини з них був діагностований розсіяний склероз або виявлено клінічно ізольований синдром – ранній прояв симптомів захворювання, при виявленні якого лікарі не можуть зробити прогноз про форму захворювання і його подальше прогресування.

Нагадаємо, чому потрібно їсти більше риби і морепродуктів. Які корисні сполуки містяться у дарах океанів, вчені порівняли рослинні і морські жири.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці продукти необхідні для мозку і в боротьбі зі стресами.

Також "Знай.uа" писав, вчені знайшли горіх , який рятує від депресії. Дослідники проаналізували дані про здоров'я і звички 26656 людей.