Відомий український педіатр Комаровский пояснив, що необхідно робити в тому випадку, коли жарознижуючі препарати не допомагають.

Так, на своїй сторінці в Instagram Євген Комаровський опублікував відео, яке присвячене його передачі "Школа доктора Комаровського". На якому відповів на питання "що робити, якщо жарознижуючі не збивають температуру у дитини?". Про це пише портал "Політека".

лікар Комаровський

Основною причиною неефективності жарознижуючих засобів, за словами Комаровського, є дефіцит рідини в організмі.

"Насамперед варто подумати: "а чи є нам чим потіти?". Це головне питання. У більшості випадків неефективність жарознижуючих – це дефіцит рідини в організмі", — сказав Комаровський.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

В Україні готується революція у житловій сфері

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Євген Комаровський

Другою же причиною може бути те, що батьки дали лікарський препарат в незручній лікарській формі.

"Наприклад, свічка. Вона при температурі більше 38,5°C просто лежить в попі і нікуди не всмоктується. Тобто потрібна рідка лікарська форма у великому обсязі води", — пояснює доктор.

Також він зазначив, що якщо організм не зневоднено, а жарознижуючі все так само не діють, то це тривожний дзвіночок і вам необхідно звернутися за лікарською допомогою.

Варто нагадати, що відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський, відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як довго годувати дитину грудьми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що легендарний педіатр Євген Комаровський поділився з дописниками ідеальним засобом при високій температурі. На його офіційній сторінці в Instagram з'явився запис про те, яке з популярних засобів ефективніше: таблетки чи сироп.

Нагадаємо, Комаровський приголомшив правдою про радіацію: звичайний політ в літаку і шість рентгенів поспіль.

Як повідомляв Знай.uа доктор Комаровський розповів матусям, наскільки небезпечний для дитини рентген.

Знай.uа писав, жінка померла в лікарні від кору: українцям необхідна термінова вакцинація.