Багато хто чув про дислексію, але лише одиниці — про дискалькулію.

В одному випадку, у людини проблеми з оволодівання мовою, а другому — з математичними розрахунками, повідомляє Medical Xpress.

Як правило, дислексіки частіше отримують допомогу, ніж дискалькуліки, незважаючи на те, що обидва розлади однаково поширені.

Така статистика викликає занепокоєння, так як низький рівень володіння математикою може негативно відбитися на подальшому житті дітей більшою мірою, ніж низький рівень грамотності.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Що таке дискалькулія?

Дискалькулія передбачає довгострокові труднощі з навчанням математики, які викликають серйозні проблеми з успішністю в навчанні або професійною діяльністю або з повсякденною діяльністю.

Деякі типові ознаки дискалькулії, які батьки можуть зауважити: використання пальців під час розрахунків, нерозуміння порядку цифр, а також труднощі з вивченням нових операцій з ними.

Дискалькуліки не можуть працювати з календарем і годинами, їм складно пригадати порядок подій минулого і слідувати послідовним інструкцій.

Дослідження показують, що порушення розвитку дуже часто відбуваються разом. Таким чином, якщо у вашої дитини аутизм, СДУГ або дислексія, то у нього також може бути дискалькулія.

Як правило, кількість хлопчиків і дівчаток з дискалькулію однаково. В той час, як діагноз дислексія ставлять у два рази частіше хлопчикам, ніж дівчаткам.

Якщо показники математичної успішності у дитини істотно не поліпшуються після отримання спеціалізованої підтримки протягом шести місяців, можливо, що у нього дискалькулія.

Рання діагностика особливо важлива, оскільки відсутність базових знань з математики утруднює засвоєння учнями наступних тем. Це може призвести до розчарування і негативного відношенню до математики, а також до шкільних предметів в цілому.

Ви можете допомогти вашій дитині, використовую деякі базові концепції та процедури: намистини або жетони, або граючи в прості числові гри.

Комп'ютерні математичні програми також знадобляться для повторної арифметичної практики. Як і у випадку з грамотністю, важливо, щоб ви не вважали, що відповідальність за навчання вашої дитини математики лежить виключно на школах.

Дискалькулія, як і дислексія, є захворюванням, яке триває все життя і переслідує людей після закінчення шкільного віку. Його не можна і не слід ігнорувати.

Нагадаємо, дослідники знайшли генетичну основу виникнення породи бульдогів і зв'язали їх з рідкісним спадковим синдромом у людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" поїлки для собак рясніють загрозливими для життя бактеріями.

Також "Знай.uа" писав, що медики навчилися лікувати рідкісну аномалію в утробі матері.