Команда дослідників під керівництвом Кардіффського університету працює над створенням інноваційного способу контрацепції.

Мова йде про спеціальні мініатюрні пластирі, які замінять сучасні протизаплідні засоби, і можуть бути особливо актуальні в бідних країнах світу, повідомляє Medical Xpress.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 214 мільйонів жінок репродуктивного віку, які проживають в країнах, які не використовують сучасні методи контрацепції.

Проте існує безліч соціально-економічних і культурних бар'єрів, що перешкоджають жінкам отримувати контрацептиви, навіть якщо вони хочуть запобігти вагітність: відсутній обізнаність про ризик завагітніти, висока ціна, побічні ефекти. А багато хто просто не можуть фізично отримати доступ до ефективних методів контрацепції.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Доступність протизаплідних засобів призведе до скорочення кількості небажаних вагітностей, числа жінок і дівчаток, вмираючих під час вагітності і пологів, і випадків малюкової смертності.

Використовуючи біорозкладану полімерну платформу, вчені розробили пластир з мікроіглами, що володіють необхідними механічними властивостями для ефективного і безболісного проколу шкіри. Засіб можна використовувати протягом півроку.

У разі успіху програма призведе до створення доступних за ціною довгострокових протизаплідних засобів.

По завершенню 18-місячного проекту дослідники мають намір оцінити рівень придатності, прийнятності та здійсненності цього нового протизаплідного пластиру.

Паралельно з відвідинами африканських країн з низьким і середнім рівнем доходу будуть проводитися технічні дослідження в лабораторіях, з тим щоб команда вчених могла повною мірою усвідомити потреби жінок, що бажають використовувати цей новий метод контрацепції.

Нагадаємо, американські медики працюють над створенням нового засобу контрацепції для чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", комбіновані протизаплідні засоби зменшують імовірність розвитку раку яичников серед молодих жінок.

Також "Знай.uа" писав, що постійний стрес на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.