Експерти розповіли, як мандарини впливають на здоров'я людей. Вживання мандаринів здатне захистити від серцево-судинних захворювань.

У першу чергу, варто відзначити, що у мандаринах є найбільша кількість насиченими вітамінами групи С цитрусовими фруктами. Також для них характерний високий вміст вітамінів груп D і К. Саме це робить мандарини відмінним засобом для профілактики рахіту і серцево-судинних захворювань.

Цікавим фактом є те, що в мандаринах зазвичай майже не виявляють нітратів. Орім того, мандарини варто їсти всім, хто бажає швидко позбутися від сильного набряку. Наприклад, з'їдаючи всього два таких фрукта на ніч, ви забудете про "мішки" і синців під очима.

Добре впливають мандарини і на роботу шлунково-кишкового тракту. При їх вживанні ви забудете про запорах, метеоризмі, а також діареї. До того ж, мандарини допомагають відновити належний стан тканин печінки.

Однак надмірне вживання зазначеного фрукта все ж може привести до негативних наслідків. Особливо це твердження актуальне для людей, які страждають від хвороб шлунка і дванадцятипалої кишки. Мандарини не радять вживати при гастритах, ентеритах, коліті і інших захворюваннях. Також мандирини можуть викликати алегрію в дітей, якщо перевищити кількість їх вживання.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Цінових стрибків на мандарини перед Новим роком поки що не очікується. Ціна на мандарини буде залишатися стабільною, а під Новий рік вони можуть і зовсім подешевшати через акційних пропозицій. Експерт пояснив, що контракти на постачання цитрусових в Україні укладаються за півроку. Саме тому скорегувати обсяг цього товару на ринку в сезон дуже проблематично.

Нагадаємо, українські легенди про Святого Миколая.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Карпатах знайшли найдавнішу згадку про гуцульські колядки.

Також "Знай.uа" писав, найдивовижнішу легенду про вишиванку, яку повинен знати кожен українець.