Багато експертів вважають брюссельську капусту відмінним джерелом корисних поживних речовин.
У 80 грамах овоча (приблизно п'ять паростків) міститься більше вітаміну С, ніж в апельсині, все необхідне для загоєння ран і багато-багато клітковини, повідомляє Daily Mail.
Самі по собі глюкозинолати ледве представляють цінність, але коли ви їх їсте, вони перетворюються в сполуки, звані ізотіоціанатами, який корисні оздоровчими властивостями. Зокрема, вважається, що захищають від різних видів раку.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Дослідження, проведене в цьому році, показало, що різновид ізотіоціанатів, званих індол-3-карбінол, допомагає захистити кишечник від запалення і раку товстої кишки.
Ще одна наукова робота виявила, що дієта, насичена брюссельської капустою, допомагає знизити ризик "засмічення" артерій.
Дослідницька група просканувала шию понад 900 жінок у віці 70 років. Обстеження головної артерії шиї допомагає дізнатися багато нового про стан інших кровоносних судин в організмі.
Через три роки, дослідники провели повторне сканування і виявили, що жінки,в раціоні яких переважали овочі, мали найтонші стінки артерії (що добре, тобто менше бляшок, які можуть блокувати артерію і привести до інсульту або серцевого нападу).
Примітно, що жінки, які їли капусту, мали найтонші стінки артерій.
Якщо подальші дослідження підтвердять отримані результати, то в кінцевому рахунку, вживання хрестоцвітних овочів може бути рекомендовано для зниження ризику розвитку судинних захворювань в майбутньому.
Однак корисні властивості капусти також у багато залежать від того, як ви готуєте.
Медики рекомендують постійно помішувати капусту, незалежно від того смажите, варите або готуєте її на пару.
Як повідомляв портал "Знай.uа" дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, на 22 % рідше страждають від інсульту.
Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.