Останнім часом на Заході спостерігається повальна мода на сік селери в якості лікувального зілля.

Деякі користувачі соціальних мереж заявляють, що сік із селери визволив їх від різних проблем зі здоров'я: від психіки до безпліддя, повідомляє Daily Mail.

Інші твердять, що стеблi селери — єдині ліки від екземи. Існує навіть веб-сайт, на якому стверджується, що рослина допомагає запобігти виникнення раку.

Безумовно, селера корисна для здоров'я. У неї містяться флавоноїди, які знижують запалення в головному мозку і покращують роботу пам'яті. Селера містить денну норму клітковини, а також вітаміни С, К і калій.

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Показати ще

По суті це низькокалорійна закуска. У складі двенадцатисантиметрового стебла всього три калорії. Чашка подрібненой селери містить лише 20 калорій. Її часто радять людям, які страждають від проблем із зайвою вагою.

Експерти заявляють, що дослідження, пов'язані з користю селери і його соку нечисленні. Тому сучасній медицині і дієтології достеменно невідомо, якими оздоровчими властивостями володіє рослина.

Точно відомо, що селера покращує здоров'я кишечника і живить корисні бактерії, що мешкають там.

Тому твердження прихильників селери побудовані на суб'єктивних даних або отримані з сумнівних джерел. Потрібні провести більш докладні і ретельні дослідження для визначення цілющих якостей.

Дієтологи стверджують, що селеру слід вживати в рамках збалансованої і всеосяжної дієти і не вестися на постійно виникаючі тренди в харчуванні, які проповідують не фахівці.

Нагадаємо, жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писал, що вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.