Китайські вчені виявили різновид дикого чая, в якому міститься низький відсоток кофеїну.

У деяких випадках кофеїн і зовсім може не бути в складі напою і дозволяє створити натуральний чай без цього алкалоїду, повідомляє Science Daily.

Крім цього, експерти вважають, що даний різновид чаю буде набагато здоровіше, ніж аналоги, які зараз виробляють без кофеїну. В рамках цього процесу чай проходить надмірну обробку діоксидом вуглецю або гарячою водою.

Однак ці методи можуть вплинути на смак і знищити з'єднання в чаї, які знижують холестерин, знижують ризик виникнення серцевого нападу або інсульту і несуть інші переваги для здоров'я.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Новий різновид чаю виявили в горах Китаю. Місцеві жителі вважають, що напій на його основі може вилікувати застуду, заспокоїти біль у шлунку і полегшити безліч інших захворювань. Але мало відомо про його структурному складі або його хімічному складі. Професор Лян Чен (Liang Chen) і його колеги прагнули заповнити пробіл у знаннях.

Дослідники використовували високоефективну рідинну хроматографію для аналізу бутонів та листя чаю, зібраних протягом вегетаційного періоду у рослини. На додаток до виявлення кількох потенційно сприятливих для здоров'я сполук, не виявлених в звичайному чаї, вони визначили, що дикий чай практично не містить кофеїну.

Копаючи глибше, ботаніки виявили, що це пов'язано з мутацією в гені, що кодує фермент, який сприяє виробництву кофеїну на більшості чайних рослин.

Дослідники вважають, що, природно, чай з низьким вмістом кофеїну може стати популярним напоєм з-за його відмінного складу та унікальних переваг для здоров'я.

Нагадаємо, шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що британські дослідники виявили гени і молекулярні шляхи, які "старять" клітини.