Настав час переглянути скептичне ставлення до брокколi.

Тому що наука довела чергову користь цієї древоподобної капусти, повідомляє New Atlas.

Ранні дослідження неодноразово заявляли, що брокколі зменшує ймовірність розвитку онкологічних захворювань, а також допомагає знизити рівень глюкози в крові.

Тепер нове дослідження з Університету штату Пенсільванія продемонструвало цілющі властивості капусти для желудучно-кишкового тракту.

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

У своїх експериментах на мишах медики виявили, що гризуни, які харчувалися брокколі, менше страждали від проблем з травленням.

За словами дослідників, деякі сполуки, які містяться у капусті, зв'язуються з арильными вуглеводневими рецепторами або AHR, який підтримує здоровий баланс у кишковій флорі і покращує роботу імунної системи. Таким чином, харчування брокколі запобігає розвитку раку і хвороби Крона, які викликані запальними процесами в кишечнику.

У рамках дослідження, вчені вивели два види генетично модифікованих мишей. У однієї групи гризунів спостерігався дефект в рецепторі AHR, в іншої — покращена здатність роботи рецептора.

Дієта мишей з обох груп містила 15% брокколі або зовсім не містила брокколі. Коли тварин годували продуктами, які викликають труднощі з травленням, гризуни з покращеною здатністю не відчували проблем в роботі кишечника.

Що ж стосується людей, медики рекомендують з'їдати три з половиною чашки брокколі або одну чашку брюссельської капусти, в якому міститься той же рівень з'єднань.

В майбутньому команда дослідників розгляне способи живлення капусти для тих людей, які рекомендується уникати продуктів з високим рівнем клітковини в раціоні.

Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.