Не завжди дорожче — значить якісніше і корисніше. Ці нібито здорові продукти можуть завдати огранизму непоправної шкоди. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Готові сніданки

Мова піде про мюслі і пластіві, від яких більше шкоди, ніж користі. У них не тільки міститься просто неймовірна кількість цукру, вони ще й переповнені канцерогенами та ароматизаторами.

Замість того, щоб їсти таку отруту, краще встати трохи раніше і зварити повноцінну кашу. Самостійно додавши в неї мед, фрукти і горіхи ви зробите сніданок, який наповнить вас енергією на цілий день.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Фітнес-хліб

По суті, це звичайний хліб, який нічим не відрізняється від житнього хліба або з висівками. Просто в нього додали трохи насіння, сухофруктів і горіхів. А от коштує він чи не втричі дорожче звичайного. Чи варто купувати його?

Йогурти

Йогурт з наповнювачами важко назвати корисним, він майже не насичує, але зате містить величезну кількість цукру. Краще замінити йогурти на кефір або ряжанку. При бажанні і зовсім можна приготувати йогурт самостійно, купивши закваску.

Стерилізоване молоко

Так, таке молоко довше зберігається, але при цьому по корисним властивостям воно пусте. Набагато краще буде купити звичайне пастеризоване молоко і прокип'ятити його.

Червоне м'ясо

Його краще замінити більш дешевої куркою або рибою. Вміст білка у білому м'ясі вищий, та й користі більше.

Пакетовані соки

Пакетовані соки - це суцільні консерванти, ароматизатори. Краще віддати перевагу свіжим овочам і фруктам, а по можливості — фрешам.

Нагадаємо, нове дослідження французьких вчених стверджує, що вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.

Раніше Знай.uа повідомляв, що харчові добавки можуть містити небезпечні інгредієнти.

Також Знай.ua писав, що за останні п'ять років українці в середньому стали їсти на 6 кілограмів продуктів менше щомісяця.