Медики винайшли латексні презервативи зі змазкою, яка виділяється при статевому контакті.

Команда дослідників при підтримці Фонду Білла і Мелінди Гейтс розробили спеціальне довговічне покриття для одного найпопулярніших засобів контрацепції, повідомляє Royal Society Open Science.

За словами вчених, нововведення підвищить привабливість презерватива і запобігає зараженню інфекціями, що передаються статевим шляхами, а також небажану вагітність.

Недостача лубриканту робить презервативи менш надійним, а секс більш болючим. З-за цього багато людей вважають за краще взагалі не користуватися контрацепцією.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще

Дослідники кажуть, що самозмащувальний презерватив, який покривається спеціальним лубрикантом, коли вступає в контакт з рідиною тіла, має усунути ці проблеми.

Новий засіб контрацепції розрахований як мінімум на 1000 фрикцій. На думку дослідників, звичайний статевий акт триває зазвичай не більше 500 фрикцій, хоча бувають і винятки.

Групу добровольців з 33 чоловіків і жінок попросили протестувати і оцінити презерватив з точки зору зручності. Більшість респондентів високо оцінили новий винахід.

Дослідники говорять, що необхідно провести більше тестів, щоб порівняти, наскільки добре самозмащувальний презерватив діє в порівнянні з іншими марками презервативів в реальних умовах. Клінічні випробування за участю пар добровольців, заплановані на початок наступного року.

"Можна очікувати, що недавно розроблені презервативи з гідрофільним покриттям дозволять поліпшити відчуття від сексу, але нам потрібно більше випробувань", — заявив доктор Нікола Ірвін (Nicola Irwin) з Королівського університету в Белфасті.

Між тим дослідники з Університету Вуллонгонг працюють над створенням самозмащувального презерватива з жорстких гидрогелей які більше схожі на справжню шкіру.

Нагадаємо, останнє дослідження показало, що марихуана підсилює сексуальне бажання у жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.uа" писав, чоловіки з невеликим "гідністю" частіше за інших виявляються марними.