Не так давно виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям про те, що чоловіки у Великобританії займаються фітнесом частіше жінок.

Відповідний британський ролик з коментарем чиновниця опублікувала в соціальній мережі Facebook.

«Це відео — частина національної кампанії у Великобританії, щоб залучити жінок до занять спортом. Адже дослідники виявили, що існує величезна різниця між фізично активним чоловічим і жіночим населенням у країні. Незважаючи на цей показник, близько 75% цих жінок виявляли бажання займатися спортом, але на цьому все й закінчувалося», — відзначає Супрун.

При цьому вона пояснила, що чому склався такий дисбаланс.

«Детальний аналіз виявив основну причину такої ситуації. Перше, що зупиняло більшість жінок від занять спортом, - страх засудження їх надмірної ваги», - повідомила чиновниця.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Як стверджує Супрун, жінок бентежить дивний вигляд під час занять, недостатня витривалість і невпевненість у своїх можливостях. Для подолання цих бар'єрів у Великобританії була запущена кампанія, частиною якої став розміщений в. о. міністра ролик.

В. о. міністра охорони здоров'я наголошує, що було створено різні умови для того, щоб максимально стимулювати жінок до заняття спортом. Було створено окремі групи за рівнем фізичної підготовки, запропоновані окремі заняття без чоловіків.

«За результатами, кампанія надихнула близько 1,6 мільйона жінок до занять спортом і продовжує працювати далі», - уточнила Супрун.

Нагадаємо, Супрун вважає, що в Україні є дуже багато медичних установ, які потребують зміни статусу і форми надання медичної допомоги.

Як повідомляв портал Знай.uа, Уляна Супрун розповіла, наскільки корисними можуть бути яйця, якщо їх правильно споживати.

Також портал Знай.uа писав, що за словами Супрун, шкода від клінічних випробувань нових медичних препаратів є міфом.