В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, наскільки корисні можуть бути яйця, якщо їх правильно споживати.

Про це вона написала в Facebook.

Зокрема, вона розповіла, що у "списку" корисних продуктів завжди неодмінно були яйця, адже вони містять практично всі важливі вітаміни, які так необхідні організму людини.

"У списку корисних для здоров'я продуктів ви неодмінно знайдете яйця. Вони містять практично всі вітаміни, а також залізо, білок і рідкісні корисні жири - наприклад, холін. Яйця корисні для здоров'я очей, шкіри, волосся, печінки і мозку", - зазначила Супрун .

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Вона також підтвердила, що яйця не завжди вважались здоровим продуктом. Так, лікарі-дієтологи відзначали, що яйця дуже шкідливі через холестерин, який у них міститься.

Проте протягом останніх років величезна кількість досліджень вчених спростували цей міф. За рехультатами досліду всього одне яйце на день зменшить ризик захворювання на хвороби серцево-судинних захворювань.

"Війна з холестерином, одночасно і з яйцями почалася в 70-і роки 20 століття. Лікарі і дієтологи вважали, що вони шкідливі через холестерину, і радили від них відмовитися або максимально зменшити споживання, щоб запобігти серцево-судинні хвороби. Пройшли десятки років, і тривалі дослідження спростували міф про шкоду яєць і підвищені ризики серцево-судинних хвороб. в одному з великих досліджень (500 тисяч учасників) люди, які споживали одне яйце в день, мали на 18% менше ризиків появи хвороб серця і судин і на 28 % вероят ність пережити геморагічний інсульт", - розповіла Супрун.

За словами глави МОЗ, дійсно, в яйцях міститься холестерин, але він не робить їх шкідливими, тому є яйця можна і потрібно.

"Холестерин - це один з різновидів жирів. Він потрібен для роботи мозку, вироблення гормонів, функціонування травлення і багатьох інших процесів", - пояснила вона.

Нагадаємо, топ-8 фруктів з низьким вмістом цукру.

Як повідомляв "Знай.ua", ожиріння передається внукам і правнукам.

Також "Знай.ua" писав, що топ-9 вуглеводних продуктів, які можна їсти, якщо ви на кетодiєтi.

Уляна Супрун: обов'язкові вісім склянок води на день - міф