Команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мiкробiома.

В глобальному сховищi медики зберігатимуть популяції корисних бактерій, щоб підтримувати мікробне різноманіття, яке останнім часом скорочується із-за впливу антибіотиків, дієт і урбаністичного способу життя, пише Daily Mail.

Команда на чолі з дослідниками з Ратгерського університету стверджує, що постійне зменшення мікробіома настільки ж серйозна проблема, як і глобальнi змiни в кліматі.

В людському тілі живуть трильйонів мікробів, багато з яких відіграють важливу роль для здорового функціонування організму. Однак збільшення міст відбилося на їх чисельності.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нестача корисних бактерій може призвести до розвитку серйозних захворювань: ожиріння, астма та алергія.

"Мікроби розвивалися разом з людьми протягом сотень тисяч років. Вони допомагають нам перетравлювати їжу, зміцнюють імунну систему і захищають від вторгнення шкідливих бактерій", — заявила провідний автор дослідження Марія Глорія Домінгес-Белло (Maria Gloria Dominguez-Bello).

На думку дослідників, найбільша різноманітність мікробіома можна спостерігати у ізольованих народів Латинської Америки і Африки. Медики пропонують зібрати ці зразки перш, ніж повальна урбанізація торкнеться і їх.

Медики ще не визначилися з місцем сховища, але стверджують, що зібраний мікробіом будуть зберігатися у безпечному, політично нейтрального та стабільному місці".

На цю ідею дослідників надихнула Всесвітнє семенохранилище, в якому зберігається близько мільйона насіння основних сільськогосподарських культур.

Нагадаємо, медики виявили мутації в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, нещодавнє дослідження шведських учених показало, що кількість чоловіків, що страждають від постнатальной депресії зросла в 10 разів.