Якщо ви зважилися сісти на дієту, то до цього потрібно підходити з усією відповідальністю. Худнути без допомоги фахівця і самостійно виключати з раціону продукти небезпечно для здоров'я.

Тому дієтолог в такому випадку просто необхідний. Але вибір дієтолога, як і будь-якого лікаря, важливе завдання. Повідомляє Сlutch.

На які сторони професійної діяльності та особисті якості варто звернути увагу, щоб вже після першої зустрічі ви почали змінювати свій раціон, поліпшили стан свого здоров'я, і побачили результати на вагах.

Давайте розберемося.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

"Сертифікат якості"

Не варто витрачати час на дієтолога без освіти в цій сфері. У фахівця має бути пристойний багаж з додаткових знань. Безперервний процес навчання, говорить про те, що експерт не стоїть на місці, дізнається нові напрямки, дослідження, характеристики продуктів.

Грамотний фахівець, перед тим, як змінювати ваш раціон вивчить не тільки історію вашого харчування, але і в цілому стан здоров'я.

Треба готуватися до того, що доведеться розповісти взаємини з їжею від дитинства до теперішнього часу. Для досвідченого дієтолога важливо бачити загальну карту здоров'я, щоб не нашкодити.

Все індивідуально

Досвідчений і кваліфікований дієтолог складе для вас індивідуальний раціон, враховуючи широкий спектр факторів впливу і ваших особистих особливостей. Якщо лікар видає відразу лист з прописаним раціоном, це шаблон, який не принесе результатів.

Психолог

Хороший спеціаліст повинен направити і допомогти своєму пацієнтові словом і справою, адже не завжди зміни в раціоні пацієнту даються легко. Люди, які звертаються за допомогою до дієтолога, не рідко, мають психологічні проблеми.

Особиста симпатія

Гарні манери, приємна посмішка і уважність — важливі якості, на які варто звернути увагу при першому ж візиті до лікаря. Варто відзначити ці якості важливі для будь-якої людини.

Запитання — це норма

Якщо дієтолог відповідає мляво і неоднозначно, біжіть від такого лікаря. Ви маєте право і повинні задавати питання. Цікавитися продуктами, калоріями і годинами прийому їжі. Чим більше питань, тим більше зацікавленості в результаті.

Соціальна активність та відгуки

У багатьох експертів є робочі сторінки в соцмережах. Там вони активно розповідають про принципи правильного харчування, відповідають на запитання. Можна побачити реальні відгуки.

Зовнішній вигляд

Від зустрічі з такою людиною, ви прагнете змінювати не тільки свій раціон, але й життя.

Нагадаємо, наскільки ефективна краш-дієта.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, еліксир молодості з цих двох продуктів назавжди позбавить вас від хвороб.

Також портал "Знай.uа" писав, медики розповіли про ще одну небезпеку ожиріння.