Ризик виникнення післяпологової депресії збільшується у жінок, які рожають взимку.

До такого висновку прийшли медики з Університету Сан-Хосе після аналізу двох досліджень, за участю 293 жінок, пише Daily Mail.

Жінки, котрi народжують в періоди зниження сонячної активності, на 29 % частіше скаржаться на психічні розлади.

Передбачається, що сонячне світло викликає вироблення гормону серотоніну, який підвищує настрій.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Вчені проаналізували кількість денного світла, яке впливало на вагітних жінок протягом останнього триместру вагітності. Всі учасниці дослідження народжували в перший раз і проживали в Каліфорнії.

Добровольці також заповнили анкету, в якій їх попросили оцінити частоту симптомів депресії протягом перших трьох місяців батьківства. Симптоми включали безсоння, втрату апетиту і відчуття самотності.

Жінки, які перебувають на заключному етапі вагітності в період з серпня по початок листопада піддаються найбільшому ризику (35 %) виникнення постнатальной депресії.

Дослідники рекомендують відвідувати сеанси фототерапії. Вважається, що це дозволяє компенсувати нестачу сонця в зимові місяці.

"Денне світло необхідний протягом усього періоду вагітності для збільшення рівня вітаміну D і зменшення вироблення мелатоніну", — заявляє доктор Дипика Гойал (Deepika Goyal).

Також вчені наполягають, що щоденні прогулянки в денний час набагато ефективніше, ніж прогулянки по торговим центрам або заняття на біговій доріжки в тренажерному залі.

Дослідження також показало, що безсоння, стрес і погані відносини з партнером також підвищують ризик виникнення постнатальной депресії.

Слід уточнити, вік і дохід матері не вліет на розвиток супутнього стану.

Нагадаємо, нещодавнє дослідження шведських учених показало, що кількість чоловіків, що страждають від лавр батьківства зросла в 10 разів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, як відрізнити чоловічу депресію від звичайної печалі.