Краш-дієту радять у тих випадках, коли терміново потрібно позбавитися від непотрібних кілограмів, а часу зовсім обмаль.

Як правило, такі монодієти, потребують міцних вольових якостей. Багато хто критикує екстремальні дієти за те, що швидке схуднення компенсується шустрим набір ваги після закінчення курсу, пише The Conversation.

Проте останні дослідження показують, що це не зовсім так. Нова двенадцатинедельная програма, що складається з супів, молочних коктейлів і балончиків, показала дивовижні результати.

Згідно з новою методикою, необхідно скоротити споживання калорій до 800 ккал. Зазвичай добова споживання калорій для жінки становить 2000 калорій, а для чоловіка — це 2500 калорій.

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Ефективність дієти була перевірена на 278 пацієнтів, які страждають від ожиріння. Половині добровольців призначали відповідний курс, а інша половина намагалася скинути вагу за іншим програмам.

Через рік учасники, дотримують краш-дієту, втратили в середньому 11 кг. Інша половина добровольця втратили в середньому 3 кг. Також обстеження учасників експерименту показало, що у людей після краш-дієти знизився ризик виникнення інсульту або серцевого нападу.

Крім цього, у першої групи добровольців нормализировался рівень глюкоза в крові, але саме головне — всі учасники повідомили про поліпшення якості життя після краш-дієти.

Тим не менш, добровольці з обох груп скаржилися на побічні ефекти від проходження дієти. Проте все ж частіше вони зустрічалися серед людей, які пройшли курс краш-дієти . Побічні ефекти включали запор, головний біль, втома і запаморочення.

Нові дані свідчать про те, що нова дієта на основі супів, молочних коктейлів і поживних батончиків — це безпечний і ефективний спосіб втратити велику вагу, вважають медики.

Нагадаємо, нестача вуглеводів в раціоні призводить до порушень в роботі шлунково-кишкового тракту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.