Поки лікарі намагаються встановити точні причини виникнення ревматоїдного артриту, дієтологи підбирають рецепти, які допомагають знизити запальні процеси.

Медики виявили, що деякі продукти і приправи можуть зменшити їх кількість в організмі.

У цій статті ми розглянемо кілька протизапальних рецептів:

Сніданок

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Ранок краще починати зі збалансованого білкового сніданку:

— омлет зі свіжими овочами (шпинат, перець);

— пробіотичні йогурти;

— тости з цілісної пшениці з низьким вмістом цукру, горіхове масло зі свіжими яблучними скибочками авокадо;

— вівсянка.

Тепла чашка зеленого чаю — відмінний вибір протизапального напою для сніданку.

Рекомендується з'їдати від 1,5 до 2 чашок фруктів і ягід з кожним прийомом їжі: ожина, чорниця, вишня, полуниця.

Обід

На обід підійдуть цільнозернові, овочі, фрукти і низкобелковая їжа.

— салати зі шпинату, капусти, фруктів, томатів, апельсинів та яблук;

— морквяні, томатні і сочевичні супи;

— яблучний і цибульний суп.

Більшість вищевказаних супів містять інгредієнти, які люди можуть використовувати також сніданок і на вечерю.

Вечеря

Як правило, на вечерю підійде жирна білкова їжа.

— лосось, сардини, тунець;

— тофу;

— квасоля і сочевиця.

Оливкова олія першого віджиму і трохи приправ дозволяють поліпшити смак.

Такі приправи, як імбир і куркума, включають сполуки, які можуть привести до запалення.

Також...

Червоне вино містить з'єднання, зване ресвератролом, яке володіє деякими протизапальними властивостями.

Однак алкоголь не завжди поєднується з деякими протизапальними препаратами. Краще спочатку проконсультуватися у лікаря.

Продукти, які краще не їсти:

Смажена їжа збільшує кількість кінцевих продуктів глікозилювання (КПГ), який зазвичай спостерігається при запаленнях, тому цілком ймовірно, що вони відіграють певну роль у його розвитку.

Жирні кислоти омега-6 також можуть спровоцоировать запалення, якщо у людини немає достатньої кількості протизапальних жирних кислот омега-3 в раціоні.

Джерела омега-6 жирних кислот включають рослинні олії з кукурудзи, соняшнику, сафлору і соєвих олій.

Нагадаємо, 7 ознак того, що у вас дефіцит вітаміну D.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.