Вчені виявили вирішальні роль метаболізму в появі "голодної" злості.

Останні дослідження Університету Гвельфів показали,що цей феномен може сигналізувати про зв'язок між настроєм і часом прийому їжі, повідомляє Daily Mail.

У рамках вивчення депресії медики хотіли переконатися в взаємозв'язку між цукром, системою винагороди мозку і метаболічним стресом.

Доктор Лері і його команда виявили, що серед людей з порушеннями обміну речовин, таких як діабет, спостерігаються більш високі показники депресії. Дослідники припустили, що обмін речовин може бути пов'язаний з розладами настрою.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Показати ще

Для цього вчені провели експеримент. Вони імітували голод у мишей — проводячи ін'єкцію лікарського засобу, яке не дозволяло метаболізувати глюкозу. Знадобилося зовсім небагато часу, щоб ефект подіяв і поведінку гризунів змінилося: стали млявими й повільними.

Важливо відзначити, що клітина, де жила каждяа миша, була розділена на дві кімнати. Тварини звикли отримувати ін'єкції в будь-якій кімнаті, але дослідники обов'язково закривали їх в одній з кімнат після ін'єкції.

[quote author=""]"Ми виміряли, де миші проводять найбільше часу, і тварини виявили значне огиду до того місця, де вони отримали

Крім того, команда, очолювана аспірантом Томасом Хорманом, зміряла рівні гормону стресу у голодних і млявих мишей. Показники були високими. Мышинное поведінка ж було схоже тривозі і агресії, які ми виявляємо, коли голодні.

Далі команда Університету Гельфа вирішила перевірити, чи можуть вони лікувати ці стани антидепресантами.

Прийом бупропіону, який зазвичай застосовується для лікування депресії і нікотинової залежності, знизив "відраза до навколишнього середовища, а стрес-реакція була майже повністю знижена".

"Таким чином, харчування може відігравати вагому роль у поведінці і настрої", — заявляє доктор Лері.

Для тих же, хто постійно відчуває перепади настрою з-за голоду, можна розробити відповідне фармакологічний засіб або прописати необхідну дієту, полагют дослідники.

Нагадаємо, агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "зомби-клетки" можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера.

Також "Знай.uа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.