Грецький йогурт — густий йогурт без цукру на основі коров'ячого, овечого або козячого молока.

Різниця між грецьким йогуртом і будь-яким іншим в тому, що в ньому немає сироватки, яка містить лактозу і натуральний цукор. До того ж видалення молочної сироватки робить йогурт густий по консистенції і терпкий на смак, пише Medical News Today.

Грецький йогурт містить цілу групу вітамінів і мінералів, необхідних для організму, тому дієтологи рекомендує його в якості корисної заміни звичайних і ароматизованих молочних продуктів. У його склад входять кальцій, білок, пробіотики, йод, вітамін B-12.

Сьогодні ви дізнаєтеся про потенційну користь цього молочного продукту:

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

1. Зміцнює кістки

Кальцій, що міститься в йогурті, необхідний для кісток і допомагає знизити ризик розвитку остеопорозу.

2. Зменшує апетит і почуття голоду

Білок у складі йогурту подовжує відчуття ситості. Дієтологи стверджують, що люди, в чиєму раціоні багато білка менше харчуються на протязі всього дня.

3. Покращує метаболізм

Грецький йогурт у складі збалансованої дієти, яка включає в себе достатню кількість білка, волокнистих вуглеводів і здорових жирів, допомагає скинути вагу і поліпшити метаболізм.

4. Покращує роботу кишечника

Містить пробіотики — хороші бактерії, які допомагають відновити бактеріальний баланс в кишечнику. Втім останні дослідження оскаржують їх користь.Цілком можливо, що люди по різному реагують на пробіотики.

5. Покращує психічне здоров'я

Дослідження, проведене в 2016 році, показали, що працівники, які щодня вживали 100 г пробіотичного йогурту або брали щоденну пробиотическую капсулу, страждали від меншого стресу, депресії і тривоги. Можливо, це пов'язано із зв'язком між кишечником і мозком і здатністю кишечника впливати на вироблення серотоніну і дофаміну.

6. Зміцнює і нарощує мошцы

Дослідження показують, що дієта з високим вмістом білка збільшує м'язову масу у людей, які регулярно займаються тренуваннями.

7. Знижує артеріальний тиск

Метаанализ 14 досліджень, в яких взяли участь понад 700 добровольців, було виявлено, що ферментоване молоко з пробіотиками допомогає знизити кров'яний тиск.

8. Запобігає діабет

Згідно з дослідженням 2014 року, вживання більшої кількості грецького йогурту зменшує ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Нагадаємо, 7 ознак того, що у вас дефіцит вітаміну D.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.