Деякі люди стверджують, що спортом їм хочеться займатися, та фінансові можливості не дозволяють. Викриваємо великий міф прокрастинаторів і ледачих. Для занять спортом гроші необов'язково. Важливіше — бажання і дисципліна.

Ось 6 способів тримати себе у формі без зайвих фінансових вкладень:

Біг

Щоденний біг один з найпростіших способів. Краще час для занять — ранок. Парки, сквери та інші зелені зони відмінно підійдуть для тренувань.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Прогулянка

Для шанувальників неквапливих занять. До того ж нещодавно вчені довели, що щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин знижує ризик виникнення інсульту.

Спортивні майданчики

Відмінне місце для тренувань і навіть елементарної зарядки не тільки шанувальників "воркаута". Як правило, на багатьох з таких зон знайдеться п'ять або шість простих тренажерів, з якими впоратися кожен.

YouTube-фітнес

Колись наші мами (а у деяких читачів навіть бабусі) щодня вставали на ранкову гімнастику. В наші дні необов'язково дотримуватися суворого часу тренувань, хоча бажано. Але завдяки інтернету, зокрема YouTube, ми можемо самостійно вибрати собі категорію вправ і час для занять ними.

Програми

Ще один зручний спосіб заняття спортом вдома. Найголовніше, що у багатьох мобільних програм є зворотній зв'язок і деякі з них навіть можу зчитувати показники, рекомендуючи вам найкращий курс для тренування організму.

Спортивні ігри

Коли в останній раз ви брали в руки м'яч для футболу або баскетболу чи волейболу? Ось саме. Ігри зовсім не дитяче захоплення. Мільйони дорослих по всьому світу регулярно займаються спортивними іграми. І мало того, що зміцнює дружні зв'язки, так ще тренують власне тіло. Крім цього, якщо у вас є діти, то це тим більше необхідно для розвитку довіри між вами і вашим чадо.

Нагадаємо, щоденні спортивні вправи тривалістю від 10 хвилин надають позитивний вплив на ділянку мозку, який відповідає за зберігання та організацію спогадів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", недавні дослідження стверджують, що заняття йогою також позитивно впливають на сексуальне здоров'я як у жінок, так і у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що кілька хвилин інтенсивних фізичних вправ приносять ту ж користь, що і тривалі тренування. Принаймні на клітинному рівні.