Більша половина людства страждає хропінням. Ніхто навіть не підозрює наскільки небезпечне це відхилення. Адже нічне хропіння, це не тільки неприємні звуки для ваших домашніх, що заважають заснути всьому будинку. Це ще й небезпечний недуг, який побічно призводить до погіршення загального самопочуття. Крім цього, хропіння може стати причиною смерті.

В крові і головному мозку із-за частих затримок дихання зменшується вміст кисню, в результаті відбувається викид стресових гормонів, збільшується частота серцевих скорочень, що загрожує серцево-судинними захворюваннями. Апное, тобто зупинка дихання, призводить до метаболічних та нейроендокринних порушень, ожиріння. Хропуни частіше страждають захворюваннями бронхів і легенів.

При апное сну м'які тканини горла розслабляються і дихальні шляхи тимчасово блокуються. На думку вчених, це призводить до активному виробленню сечової кислоти. А таке захворювання суглобів, як подагра, викликане відкладеннями солей цієї кислоти. Недуга проявляється почервонінням великого пальця стопи, запаленням і сильними болями.

Чому виникає хропіння? Найчастіше через викривлення носової перегородки, поліпи в носі, збільшення мигдаликів, порушення прикусу, зайвої ваги, зниження функції щитовидної залози. Серед храпунов багато курців і людей, що зловживають спиртним.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Позбавитися від хропіння допоможе лікування основних захворювань. Для цього треба буде пройти повну перевірку внутрішніх органів, здати аналізи, відвідати лікарів. Також не зайвим буде позбутися від шкідливих звичок, так як вони теж сприятливо впливають на розвиток цієї недуги.

"Знай.иа" писав раніше: як визначити рак печінки: перші симптоми, лікування та профілактика. Щорічно захворюють раком печінки близько 250 тисяч людей у світі. Щоб убезпечити себе і своїх близьких, треба знати основні симптоми раку печінки, способи лікування і профілактики захворювання.

"Знай.иа" повідомив про три штами: українців попередили про смертельної епідемії.