Доки жінки намагаються зменшити прояви старіння за допомогою антивікових засобів, у цей же час самі зводять нанівець усі старання своїми ж шкідливими звичками.

Косметологи розповіли, які 7 звичок можуть вас зістарити набагато раніше.

Спати з макіяжем

Так, змивати макіяж перед сном часто буває банально лінь. Та й ніколи іноді. Але ті, хто лінується регулярно, ризикують дістати прищі і закупорку пір, а трохи пізніше – і зморшки. Шкіра найактивніше очищається в нічні години, а якщо вона вкрита товстим шаром тональника, токсини не можуть вибратися назовні. Крім того, за добу на обличчі осідає щільний шар пилу і бруду, який, змішуючись з шкірним жиром і косметикою, дає запалення і чорні крапки. Не влаштовує така ситуація? Тоді бігом в ванну!

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Не вмиватися після міцеллярної води

Більшість вважають це абсолютною нормою – адже шкіра і так чиста. Але є одне "але": міцели – хімічні речовини, і вони з обличчя не випаровуються. Тому для повноцінного очищення шкіри умивання простою водою вкрай необхідно.

Користуватися спиртом

Якщо ви думаєте, що таким чином приберете з особи забруднення, а заодно і мікроби, поспішаємо розчарувати: так, приберете, але разом з шкірою. Такий спосіб не лише сушить шкіру, а й провокує надмірне виділення підшкірного жиру. Це додасть блиску шкірі та з часом призведе до такої проблеми, як розширені пори.

Використовувати антивікові креми раніше

Антивікові кошти в якості профілактики – помилка. Тому як на 99 відсотків велика ймовірність, що шкіра звикне до такої "турботи" і перестане працювати в повну силу. А коли ви припините користуватися таким кремами, не помітите, як візуально додасте у віці.

Зловживати походами в солярій

"Подумаєш, – скажете ви, – всі ж ходять!" Ну і дуже даремно. Ультрафіолет – це причина не лише передчасного старіння, а й може призвети до раку шкіри. За словами косметологів, 80% молодих дівчат мають зморшки саме через зловживання штучною засмагою.

Користуватися темними тональниками

Ця звичка візуально старить. Чим світліше і рум'яніша шкіра, тим вона здається молодшим. Тому для автозасмаги і бронзаторами захоплюватися не варто.

Забувати про креми

За шкірою потрібно доглядати в будь-якому віці – це аксіома, яка не потребує доказів. Правильно підібрані засоби допомагають уникнути стресу і забезпечують належний догляд. Зволожувальний крм повинен бути в арсеналі кожної жінки.

Нагадаємо, Ольга Фреймут поділилась секретами молодості.

Як раніше повідомляв Знай.ua, вчені розповіли, як інтим впливає на старіння.

Раніше портал Знай.ua писав, що лікарі розповіли, чим загрожують жінкам тривалі перерви в сексі.