Комусь хочеться прожити щасливе життя, комусь – довге, комусь хочеться і те, і інше. Мати гарне здоровя навіть у сто років можна. І багато залежить від способу життя та харчування. Ті, кому вдалося досягти століття, розповіли свої секрети.

Важливо виключити зі свого раціону шкідливу їжу та обов'язково додати деякі продукти, які забезпечать організм необхідними вітамінами та мікроелементами і вважаються їжею довгожителів, - пише Politeka.

Чорний шоколад


Йдеться про шоколад з максимально високим вмістом какао. У какао міститься проціанідіни-б2 – антиоксидант, який який протистоїть різним інфекціям та захищає організм від хвороб. Крім того, шоколад містит так званий гормон щастя та підіймає настрій та бореться зі стресом.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Лосось


Така риба містить жирні кислоти омега-3 і антиоксиданти, а також є джерелом білків, необхідних організму для будови тканин.

Кориця


Ці прянощі не лише дарують витончений присмак випічці чи напоям, але є унікальним засобом продовження життя. Кориця регулює рівень цукру в крові, покращує роботу мозку і підвищує концентрацію уваги. Крім того, цей продукт допомагаю схуднути та зменшє апетит.

Гриби


У більшості сучасних дієт гриби відсутні як клас. Вважається, що це важкі для засвоєння продукти, що не володіють особливо цінними поживними властивостями. Однак, в останні роки дослідження показують, що деякі гриби покращують функцію печінки та пришвидшують метаболізм.

Водяний крес


У нас цей овоч водяного походження також називають жерухою. І знову таки – вся справа в антиоксидантах, які підвищують здатність імунної системи боротися з інфекціями, а також окислюють вільні радикали, які є головними агентами старіння в організмі.

Насіння шавлії


Шавлія вважається цілющою рослиною вже кілька тисяч років. Насіння цієї рослини, яке ще називають Чіа вважається суперфудом та позитивно впливає на організм людини. Особливо корисно його вживати тим, хто намагаєтьсяскинути зайву вагу.

Зелений чай


Зелені сорти чаю в достатку містять катехіни – природні антиоксиданти, які запобігають старінню і сприяють схудненню, сповільнюючи засвоєння в організмі надлишкових жирів.

Червоне вино


Єдиний з алкогольних напоїв, який можна вживати регулярно у невеликих кількостях. Вся справа в ресвератролу – активному ферменті, який уповільнює відкладення жирів в організмі, блокуючи рецептори жирових клітин.

Грейпфрут


Користь грейпфрутів давно доведена і не підлягає сумніву. Нові дослідження лише доповнюють перш отримані дані і показують, що грейпфрут навіть недооцінений. Він ьагатий на вітамін С, а також здатен регулювати цукор у крові, тому рекомендований до вживання діабетикам.

Нагадаємо, британські дієтологи поставили під сумнів корисністю йогуртів.

Як раніше повідомляв Знай.ua, медики висунули неймовірну гіпотезу про слабоумство.

Раніше портал Знай.ua писав, що спеціалісти дали 7 порад для тих, хто хоче стати веганом.