Новий спалах рідкісного очної інфекції виявлено у носіїв контактних лінз в Південно-Східній Англії.

Про це заявила група дослідників з Університетського коледжу Лондона.

Медики виявили трикратне збільшення випадків захворювання акантамебным кератитом в період з 2011 року.

Акантамебный кератит — інфекційне очне захворювання, при якому амеби Acanthamoeba проникають у рогівку і призводять до її запалення. При відсутності лікування може призвести до сліпоти, у важких випадках зір падає нижче 25 %. Для відновлення зазвичай доводиться вдатися до трансплантація рогівки.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Найчастіше це захворювання зустрічається серед носіїв лінз, так як у них спостерігається підвищена сприйнятливість до інфекції з причин, які до кінця не встановлені.

Контрольне дослідження, в якому брали участь 63 особи з діагнозом акантамебный кератит і 213 здорових добровольців показало, що ризик розвитку захворювання в три рази вище для тих, хто не стежить за гігієною лінз, бере їх брудними руками, використовують неээффективные розчини для дезінфекції і носять лінзи в басейнах і ваннах.

"Люди, які носять контактні лінзи, повинні переконатися, що вони ретельно вимили і витерли руки перед тим, як торкатися до контактних лінз. Щоденні одноразові лінзи є безпечною альтернативної", заявив професор Дарт.

Дослідники закликають поширювати цю інформацію серед клініцистів, фахівців і носіїв контактних лінз. У минулому така стратегія виявилася ефективною для боротьби з цією страшною недугою.

Нагадаємо, британські лікарі зафіксували спалах рідкісного і небезпечного захворювання — мавпою віспи.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму.

Також Знай.uа" писав, що фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера.