Настають холоди, а разом з ними сухість і тріщини на коже. Однак не поспішайте бігти в магазин за зволожуючими лосьйонами та кремами.

Недавні дослідження показали, що 95 % представленої косметичної продукції в даній категорії містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію, пише The Guardian.

За cтвердженнями дерматологів, найбільш поширеними гіпераллергеннимі компонентами вважаються суміш ароматів і парабенів.

Дослідники вивчили близько 45 % зволожуючих кремів і встановили, що в кожному з них міститься хоча б один інгредієнт, який викликає роздратування на шкірі. В одному з "натуральних" зволожуючих кремів нарахували високий відсоток потенційно алергенних інгредієнтів зі списку NACDG (Північноамериканська група по контактних дерматитів).

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Автори дослідження заявляють, написи на етикетках "Рекомендується дерматологами" і "Гіпоалергенний" лише маркетингові хитрощі, які не пройшли належної перевірки і не мають жодних обґрунтувань. Косметичні фірми заламують ціни на зволожуючі креми постійно, проте ніщо не гарантує їх ефективності.

Дерматологи рекомендують користуватися кокосовим молоком і косметичним маслом "Ши", так як в них не містяться алергени. Також фахівці радять використовувати мазі, якщо ваша шкіра стала сухою і лущиться.

Більшість лосьйонів також мало ефективні, так як містять воду, яка випаровується на шкірі, не надаючи ніякого ефекту.

Провідний дослідник і дерматолог в Медичній школі Фейнберга Стівен Сюй рекомендує використовувати "м'які" зволожуючі креми без аромату і з невеликою кількістю інгредієнтів.

Ідеальним же варіантом для захисту шкіри дерматологи вважають всіма відомий вазелін.

Нагадаємо, вчені виявили гормон, який викликає рак у жінок

Як повідомляв портал "Знай.uа" поїлки для собак рясніють загрозливими для життя бактеріями.

Також Знай.uа" писав, що альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя, заявляє дослідницька група з Університету Британської Колумбії.