Поїлки для собак рясніють загрозливими для життя бактеріями. Експерти вважають, що на рівні небезпеки миски для пиття тотожні собачим экскрементам.

Про це заявили дослідники Університету Хартперри після обстеження трьох видів поїлок, пише Daily Mail.

Результати вивчення матеріалів, з яких зроблені миски, показали, що найчастіше бактерії розмножуються в пластикових поїлках. Дерев'яні навпаки рідше є осередком хвороботворних інфекцій.

Однак найбільш небезпечні види бактерій, включаючи сальмонелу і золотистий стафілокок, зазвичай зустрічаються в керамічних поїлках. Також дослідники проаналізували чаші з нержавіючої сталі.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Крім цього, не останню роль відіграють розміри поїлок. Чим більше розміри поїлки, тим крупніше вогнище небезпечних інфекцій можуть міститися в ній.

Глава дослідження Коралі Райт закликає ретельніше стежити за чистотою поїлок домашніх улюбленців, щоб звести до мінімуму поширення небезпечних інфекцій.

"Регулярні близькі контакти людей з собаками призводять до ймовірності передачі зооноз", — заявляє співавтор дослідження Айслинг Керролл.

Зоонозы — група інфекційних захворювань, які передаються від тварин до людини.

Дослідники мають намір продовжити випробування, щоб виявити найбільш підходящий матеріал для виробництва поїлок, який допоміг би знизити ризки поширення інфекцій серед людей.

Власники собак найчастіше заражаються після того, як дають своїм вихованцям облизати обличчя, руки або посуд, з якого самі харчуються.

Раніше дослідження Університету Копенгагена показало, що регулярні контакти з собаками можуть призвести до інфекції сечових шляхів, наприклад циститу.

Нагадаємо, вчені стверджують, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.