Захоплення танцем "зумба" з високою ймовірністю приведе вас на сеанс до травматолога.

До такого висновку вчені з Університету Ковентрі прийшли після аналізу показників травм п'яти найпопулярніших танців, пише Daily Mail.

Зумбой називають танцювальну фітнес-програму на основі популярних латиноамериканських ритмів. Багато фітнес-тренери рекомендують займатися її для того, щоб позбавитися від зайвих кілограмів і зміцнить м'язовий тонус.

Згідно з проведеним дослідженням, на 1000 годин зумби в середньому трапляється 3,9 травм. Це найвищий показник серед інших видів танців.

Популярні новини зараз

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

В Україні готується революція у житловій сфері

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

На другому місці — аеробіка. При заняттях танцювальної гімнастики 1000 годин припадає 2,9 травм.

На третьому місці — запальний танець фламенко. Його показники — 1,5 травм на 1000 годин.

найбезпечнішими вважаються бальні танці, сальса. Кількість травм при занятті ними становить менше 1,5 і 1,1 випадків відповідно.

Дослідники опитали 450 танцюристів сальси у віці від 18 до 64 років. Виявилося, що жінки травмуються частіше чоловіків. Зазвичай це відбувається від того, що один з партнерів наступає на ногу іншому.

Дослідники закликають танцюристів бути уважніше і не носити взуття з відкритим носком.

Крім цього, вчені рекомендують заняття бальними танцями і танго літнім людям. Так як ці різновиди танців зміцнюють м'язи і кістки ніг, виправляє поставу, покращують реакції.

Нагадаємо, за годину скандинавської ходьби людський організм спалює 700 калорій. Аналогічні результати в бігу досягаються на дистанціях 7-8 км. За твердженням медиків, палиці знижують навантаження до 35% на поперековий відділ і суглоби ніг.

Як повідомляв портал "Знай.uа" результати великого дослідження, організованого під керівництвом психолога Марка Аллена з Вуллонгонгского університету, продемонстрували, що статевий акт покращує когнітивні здібності і підсилює пам'ять.

Також Знай.uа" писав, що харчові волокна, що містяться в овочах, фруктах, бобових, горіхах, кашах та хлібі, покращує мікрофлору кишечника і збільшує присутність корисних бактерій.