Багато хто з наших читачiв напевно неодноразово зустрічали на вулиці бадьорих людей з двома спеціальними палицями в руках. Чим же вони займаються? Все просто —скандинавської ходьбой.

Інші назви: фінська ходьба, нордична ходьба. Це своєрідне заняття спортом зі спеціально розробленими палицями, нагадує літні тренування лижників.

Головне, що скандинавська ходьба підходить практично для людей будь-якого віку і фізичної підготовки.

Винахід ходьби приписують фінським лижникам, які в 1940 році почали займатися за цією методикою. Згодом з'ясувалося, що такі заняття корисні і звичайним людям.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

За твердженнями тренерів, при занятті скандинавської ходьбою число задіяних миш в кілька разів більше, ніж при звичайній ходьбі і навіть бігу.

Вважається, що за годину скандинавської ходьби людський організм спалює 700 калорій. Аналогічні результати в бігу досягаються на дистанціях 7-8 км. За твердженням медиків, палиці знижують навантаження до 35% на поперековий відділ і суглоби ніг.

Крім цього, скандинавська ходьба покращує кровопостачання внутрішніх органів, нормалізує функціонування серцево-судинної системи, знижує м'язові спазми, покращує координацію рухів.

Найголовніше правило такий ходьби — звільнитися від зайвих міркувань. Права нога повинна йти одночасно з лівою рукою, а ліва — з правого. Рухи повинні бути інтенсивними. При відштовхуванні палиці впираються в землю приблизно під кутом в 45°. Чим сильніше замах руками, тим ширше крок і більше навантаження, і навпаки.

Нагадаємо, результати недавнього дослідження американських психологів показали, що найкращою мотивацією кинути палити можна назвати грошову винагороду.

Як повідомляв портал "Знай.uа" звичка ласувати сиром у пізній час допомагає позбавитися від безсоння і інших розладів сну, а також часом корисніше будь-яких заспокійливих ліків.

Також Знай.uа" писав, чому ми прокидаємося раніше дзвінка будильника.