Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підтримала приняття законопроекту 4030а, який забороняє рекламу тютюнової продукції в точках продажу.

Про це головний лікар України написала на своїй сторінці в Facebook.

Як заявляє Супрун, візуальна доступність сигарет на 64 % збільшує ймовірність, що дитина в майбутньому пристраститися до шкідливої звички.

Згідно з результатами досліджень Київської школи економіки, у 70 % випадків неповнолітні купують сигарети саме в кіосках і ларках, де широко представлена реклама та асортимент тютюнових виробів.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Супрун вважає, що новий законопроект 4030а знизить популярність шкідливої звички серед молоді наступним чином:

1. Буде заборонена рекламна викладка тютюнових виробів у вітринах, а отже сигарети зникнуть з поля зору у магазинах.

2. Органи місцевого самоврядування матимуть змогу додатково визначати громадські місця вільні від куріння. Наприклад, місцеві парки, пляжі, пішохідні вулиці.

3. Куріння буде повністю заборонене в гуртожитках, готелях, на вокзалах та офісах.

4. Держпродспоживслужба зможе контролювати виконання антитютюнового законодавства і штрафувати за порушення. Наприклад, штрафувати за куріння кальянів у ресторанах.

"Куріння — зло у будь-якому вигляді. Найгірше, що у 21 сторіччі, коли маємо стільки прикладів, які доводять шкоду сигарет, навіть молоде покоління продовжує переймати цю смертельну звичку. Великою мірою така поширеність куріння залежить від привабливої реклами сигарет, яку постійно бачать діти", — заявляє виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, за даними Центрів з контролю і профілактики захворювань куріння сигарет і кальяну призводять до розвитку одних і тих же захворювань. Крім цього, дослідники заявляють, людина вдихає цигарковий дим в середньому 20 разів, а кальянний — 200 разів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" австралійські вчені розповіли про сприятливі ефекти сексу на розумові здібності в літньому віці.

Також Знай.uа" писав, що дослідники з Монреальського університету (Канада) довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.