Не так давно міжнародна група вчених виявила ефективний і легкий спосіб прожити набагато довше. Як з'ясувалося, вживання продуктів, які сприяють зменшенню запальних процесів, допомагає значно знизити ризик передчасної смерті.

Так, фахівці протягом 16 років спостерігали за станом здоров'я майже 70 тисяч чоловік у віці від 45 до 83 років. Про це повідомляє EurekAlert.

Як розповідають вчені, ті, хто уважно стежив за своїм раціоном харчування і вживав фрукти, овочі, каву, хліб з цілісного зерна, сухі сніданки, знежирений сир, оливкову олію, горіхи і шоколад – знижували ризик ранньої смерті від будь-яких причин на 18%.

Крім того, на 20% знижувався ризик смерті від серцево-судинних захворювань і на 13% – від онкозахворювань.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Наголошується, що особливий ефект протизапальна дієта справила на курців. Найчастіше, за даними дослідження вмирали ті, хто їв продукти, що сприяють запальним процесам – м'ясо, субпродукти, чіпси і безалкогольні напої. При цьому червоне вино і пиво в помірній кількості навпроти – тільки сприяли довголіттю.

Раніше повідомлялося, що багато хто задається питанням про те, як можна прожити довге і щасливе життя. На острові Окінава в Японії жінки в середньому доживають до 92 років, а чоловіки - до 88. Їм вдається так довго прожити завдяки відмові від важкої і жирної їжі. В їх раціоні немає навіть жирної молочки і яєць. При цьому за розміром їх порції набагато більше звичайних.

Також довгожителі шанують гречку, овочі зеленого і жовтого кольору. Без вуглеводів не обходиться ні один прийом їжі. Ще важливий аспект: вуглеводні продукти повинні бути максимально свіжими, мінімально піддаватися термічній обробці.

Нагадаємо, є ряд продуктів, без яких прекрасні дами починають чахнути і в'янути.

Як повідомляв портал Знай.uа, 111-річний чоловік розкрив секрет довголіття.

Також портал Знай.uа писав, що потрібно їсти і пити, щоб жити довго і щасливо.