Дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном навіть досить корисен.

Але деякі продукти краще виключити з нічного меню:

Гострий соус

Гостра їжа подразнює слизову оболонку шлунка. І для її відновлення потрібно багато жирної їжі. Тому постарайтеся не зловживати з гострими інгредієнтами перед сном.

Популярні новини зараз

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Показати ще

Чорний шоколад

До складу чорного шоколаду входять кофеїн і тебромин, який підсилюють апетит, іншими словами дражнять шлунок. Тому краще потерпіти до ранку.

Козячий сир

Козячий сир складається з особливих жирів, які стимулюють розслаблення клапанів, що відокремлюють стравохід від шлунку. Такий ефект приводить до відчуття почуття голоду.

Червоне вино

Існує думка, що келих червоного вина перед сном корисний для здоров'я організму. Однак це не зовсім так. Келих вина посилює активність мозку, заважають глибокого сну. Постарайтеся не пити за 2 години до сну, щоб уникнути перевтоми.

Солодке

Запам'ятайте, всі сладенькие вуглеводи, якими ви підкріпіться перед сном, перетворяться в жир. В той самий, від якого ви так наполегливо намагалися позбутися перед літнім сезоном. Якщо ж не можете втриматися — з'їжте фрукти.

Нагадаємо, дослідники з Медичної школи Університету Массачусетсу в США встановили, що прийом алкоголю призводить до потрапляння кишкових бактерій в кров людини.

Кількість ендотоксинів зростає, а слідом за ними посилюється навантаження на імунітет. Отруйні речовини потрапляють у кров через стінки кишечника, чия прохідність підвищується в результаті дії спиртних напоїв.

Як повідомляв портал "Знай.иа" медики попереджають, що не варто захоплюватися споживанням цукру і солодких продуктів. Норма споживання цукру на добу залежить від кількості спожитих калорій.

Вчені рекомендують їсти не більше 10% цукру від денної норми калорій. Тобто, якщо протягом дня ви споживаєте 2000 ккал у день, то норма цукру – до 52 грамів або 12 чайних ложок.

Також Знай.иа" писав, що потрібно включити в осінній раціон , щоб і вітаміни отримати і не зіпсувати фігуру.