Вересень це дивовижний і смачний місяць року, який наповнений теплими і ніжними днями. Саме у вересні з'являються найкорисніші продукти для здоров'я і жіночої фігури. Повідомляє Clutch.

Ми розповімо, що потрібно включити в осінній раціон , щоб і вітаміни отримати і не зіпсувати фігуру.

Мед

Саме на початку осені починаються масштабні збори ароматного меду. Якщо ви давно мріяли відмовитися від цукру, то за допомогою цього продукту перехід на інше харчування буде проходити безболісно. Крім того, у меді дуже багато корисних властивостей. Тому запасайтеся продуктом та скуштуйте різні види — від різнотрав'я, до меду з соняшнику і липи. А гречаний дуже корисний для чоловічого здоров'я.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Виноград

Солодка ягода радувала нас весь серпень, але найстигліші і солодкі плоди можна спробувати саме у вересні. Не відмовляйте собі в задоволенні, виноград, хоч і калорійний, але дуже корисний.

Горіхи

Осінь без волоських горіхів – це не осінь. Безумовно, ви можете їсти різні види продукту. Але волоський горіх в цей період найпопулярніший і доступний. Не забувайте про те, що правильна підготовка до вживання горіхів дозволить корисним властивостям повноцінно засвоїться організмом. Попередньо замочіть горіхові ядра в холодній чистій воді від 3 до 8 годин, залежно від твердості ядер. Після такої маніпуляції горіхи розкриваються.

Груші

За літо груші налилися теплом від сонця і зараз перебувають на піку своєї соковитості. Не забувайте про те, що в грушах маса корисних властивостей від цілої палітри вітамінів, до фолієвої кислоти і азотистих сполук. У кого є проблеми з роботою підшлункової залози, груші — перший фрукт на черзі при введенні в раціон.

Гарбуз

Осінь — це гарбузовий сезон. Уявити ранок вересня і без гарбузової каші неможливо. Яскравий оранжевий колір, унікальний аромат і боротьба зі старінням — така характеристика гарбуза. Він дбайливо піклується про ваш організм, позбавляє від втоми, відганяє безсоння і навіть робить волосся більш густими і пишними.

Лук-порей

Дивовижна цибуля, про яку не всі знають, а той, хто знає рідко використовує, а даремно. У цибулі-порей міститься кальцій, фосфор, ефірні масла і сірка. Навіть при зберіганні в цій рослині кількість аскорбінової кислоти збільшується в півтора рази, а такі процеси не кожному овочу стане сил.

Нагадаємо, 7 кухонних предметів, від яких негайно треба позбутися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці продукти потрібні жіночому організму.

Також "Знай.uа" писав, названа денна норма цукру.