Беар Гріллс - легендарний мандрівник-екстремал, відомий по всьому світу тим, що кидає виклик природі і здатний вижити в будь-яких умовах.

Все його життя присвячене випробуванню власної сили волі і витривалості. Тому й тренування знаменитого мандрівника не схожі на ті, що пропонують популярні фітнес-журнали та зразково накачані тренери в залі.

Якщо ви дійсно хочете розвинути своє тіло в потрібному напрямку, як заповіла матінка-природа, пропонуємо кілька корисних лайфхаків від Беара Гріллса, які допоможуть вам прийти у форму за максимально короткий час.

Робота зі своєю вагою

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Знаменитий ведучий і головний виживальник планети рекомендує побільше працювати зі своєю вагою і звертати менше уваги на тренування з обтяженнями. Як не дивно, але саме найпростіші підтягування, віджимання, присідання і планка можуть дати великі результати для динамічного і пропорційного розвитку всього тіла.

Радянське загартування

Улюблена приказка Беара і його друзів по залу: "Якщо це придумано в СРСР - значить буде тяжко, зате ефективно". Гріллс всерйоз вважає основні вправи, які були поширені ще в Радянському Союзі, кращими, ніж сучасні мудровані тренажери.

Фундамент, потім дах

Занадто багато хто намагається освоїти складні на вигляд тренажери перш, ніж зрозуміють самі основи тренування. Беар радить навчитись ходити, а вже потім намагатися обігнати велосипед: освоюйте базові вправи в першу чергу.

Інтервальні тренування

Особистий тренер Гріллса, Коін Стерджесс робить великий акцент на інтервальні тренування. Чергування піків максимального навантаження з короткими спадами відпочинку дозволяє отримати чудові результати в дуже стислі терміни. Крім того, практика інтервальних тренувань покращує баланс, координацію, силу, аеробну здатність, м'язову силу і витривалість.

Присідання не працюють

Так, це дещо суперечить останнім трендам фітнес-індустрії: практично всі сучасні тренери радять обов'язково включати присідання з обтяженням в свою програму. Однак, сам Гріллс вважає за краще не витрачати на такі присідання час, а робити замість них звичайну планку. У такого підходу є цілком наукове обгрунтування: вченими з Департаменту кінезіології в державному університеті Пенсільванії було доведено, що планка тонізує м'язи набагато краще.

Нагадаємо, свої тренування можна зробити приємнішими і ефективнішими, незалежно від рівня вашої фізичної підготовки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", існує 11 дієвих способів швидко зняти стрес.

Також "Знай.ua" писав, що спорт не завжди може бути корисний для організму.