Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла про те, як зменшити ризик виникнення цукрового діабету.

Поради щодо профілактики небезпечного захворювання з'явилися на її сторінці Facebook.

У першу чергу слід зменшити споживання або зовсім відмовитися від добавок цукру і попередньо оброблених продуктів харчування, в тому числі зернових продуктів (борошно вищого ґатунку, білий рис). Для цього відмінно підійдуть цільнозернові.

Також слід збільшити споживання клітковини. При цьому, фрукти і овочі, які не містять крохмалю, повинні становити не менше половини щоденного раціону.

Бобові культури (сочевиця, нут, горох) також багаті на клітковину і корисний для здоров'я рослинний білок.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Люди, у яких в раціоні високий вміст клітковини, як правило, споживають менше калорій, не набирають зайвої ваги, а отже рікс розвитку діабету у них набагато менше.

"Якщо плануєте змінити харчові звички — у цій справі вам допоможе ваш лікар. Він може проаналізувати ваші звички, допомогти порадами і підтримувати в ризикованих ситуаціях" — написала Уляна Супрун.

Нагадаємо, діабет змушує людей змінювати гастрономічні та дієтичні звички. Цілий перелік товарів випадають з раціону хворого: цукор, шоколад, цукерки, кондитерські вироби, варення, морозиво. А як же алкоголь?

Медики заявляють, що діабетики можуть вживати строго певні спиртні напої.

Як повідомляв портал "Знай.иа", група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань. Слід зазначити, що дане дослідження ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів у таких масштабах проводиться вперше.

"Знай.иа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу. Дослідники вважають, що експериментальна методика применительна до людей і допоможе багатьом хворим, страждаючим від діабету першого типу.